Kinder Country

Dla tych dużych i tych małych mam dziś ciasto Kinder Country.
Warte wypróbowania!

Pyszne, słodkie i mega kaloryczne.




Kinder Country


Składniki:

250 g herbatników,
3 szklanki płatków prażonej pszenicy,
szklanka płatków kukurydzianych,
szklanka płatków czekoladowe kulki,
250 g mascarpone,
660 ml kremówki (śmietana 30%),
150 g serka naturalnego,
3/4 szklanki cukru pudru,
tabliczka białej czekolady,
tabliczka gorzkiej czekolady,


Wykonanie:

Ciasto zaczynamy od poukładania herbatników na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę.
Następnie przygotowujemy masę jasną: 
Pokruszoną czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.  
330 ml kremówki ubijamy, dodajemy połowę cukru pudru, białą czekoladę i mascarpone.
Całość dokładnie miksujemy a następnie dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy,
szklankę płatków kukurydzianych, 1/2 szklanki płatków czekoladowe kulki i dokładnie mieszamy łyżką aby składniki się połączyły.

Jasną masę nakładamy na przygotowane wcześniej herbatniki a następnie układamy kolejną warstwę herbatników.

Nadszedł czas na przygotowanie masy ciemnej:
Pokruszoną czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.
Pozostałą kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder, czekoladę gorzką oraz serek naturalny.

Całość dokładnie miksujemy i dodajemy 1 szklankę płatków prażonej pszenicy oraz garść szklanki płatków czekoladowe kulki.
Masę mieszamy łyżką i nakładamy na drugą warstwę herbatników.
Ciasto posypujemy pozostałymi płatkami prażonej pszenicy oraz czekoladowymi kulkami.
Kinder Country wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc przed podaniem.



Zachęcam do wypróbowania innych moich słodkości np:

Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty